Lokal gastronomiczny do wynajecia ustron

Każdy lokal gastronomiczny prędzej lub później stoi przed wyzwaniem przyrządzenia porcji mięsa dla większej miar ludzi. Przy czym porcje winnym stanowić praktyczne takie też i zorganizowane w jak najszybszym czasie by uniknąć strat smaku wynikających z dużego przechowywania.

Na szczęście innowacyjna metoda rozwiązała tenże punkt oferując kucharzom możliwość mechanicznej obróbki mięsa. Umieszczone wewnątrz noże nacinając mięso podnoszą jego soczystość bez utrat pulchności spowodowanej tradycyjnym rozbijaniem. Pozwalają jeszcze na uniknięcie rozbryzgiwania się płynów co przesuwa się na zwiększenie poziomu higieny w środowisku pozycji. Na rynku wyróżniamy dwa rodzaje kotleciarek, różniące się przede każdym napędem, mocą przerobową oraz dostępnymi funkcjami. Koszt poszczególnych modeli zależy często od użytych materiałów, producenta i zastosowanych w nich rozwiązań. Kotleciarka ręczna to popularne urządzenie przeznaczone przede każdym do celu swego i drobnej gastronomii. Siłę napędową stanowią mięśnie użytkownika, którymi za pomocą korby przepuszcza składniki przez maszynę. Niewątpliwą wartością tego pokroju narzędzi jest niska ilość zajmowanego miejsca, a z względu dość wysokiej (od jakiś 800 do 10 tys. zł) ceny mogą rodzić się nieopłacalne dla własnych użytkowników. Chorobą jest bardzo mniejsza moc produkcyjna w porównaniu z opisaną niżej kotleciarką elektryczną. Kotleciarka elektryczna to maszyna dedykowana przede każdym dla lokali gastronomicznych. W przeciwieństwie do kotleciarki ręcznej walce z ostrzami robione są za pomocą silnika. Dzięki wyłączeniu obracania korbą i ograniczeniu roli człowieka do wkładania mięsa znacznie zwiększa moc przerobową. Jedynym ograniczeniem daje się być metoda operatora (do nawet 400 kotletów na godzinę). Ten wariant urządzenia zajmuje nieco bardzo mieszkania niż ręczny odpowiednik a duża stawka (z ok. 2,5 tys do nawet kilkunastu tys.zł) jest dokładną przeszkodą do brania jej w warunkach domowych.